ελληνικά

Διεθνές Κάλεσμα για Ημέρες Δράσης στην Φραγκφούρτη

Διεθνές Κάλεσμα για Ημέρες Δράσης στην Φραγκφούρτη, Μάϊος 16-19, 2012
* Διεθνής αλληλεγγύη στον κοινό μας αγώνα *

Καλούμε σε μαζικές εκδηλώσεις διαμαρτυρίας στην Φραγκφούρτη τον ερχόμενο Μάιο, ενάντια στο καθεστώς κρίσης στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Είμαστε αγωνιστές από ένα πλήθος κινημάτων και αγώνων από διάφορες Ευρωπαϊκές χώρες και από αλλού, που έχουμε ξεσηκωθεί τους τελευταίους μήνες και χρόνια διαμαρτυρόμενοι στην επίθεση ενάντια στις ελευθερίες μας, τις δουλειές μας και το βιος μας, οι οποίες έχουν ενταθεί υπέρμετρα στην παρούσα παγκόσμια κρίση. Έχουμε ενωθεί και μοιραστεί τους αγώνες και τις εμπειρίες μας και έχουμε διαπιστώσει ότι με μία πληθώρα τοπικών μορφών δίνουμε τον ίδιο αγώνα. Σε αντίθεση με το παρελθόν, τα κινήματα μας αρχίζουν να ενισχύουν το ένα το άλλο και μία πραγματική διεθνική αντίσταση αρχίζει να εμφανίζεται.

Αμέσως μετά τις παγκόσμιες ημέρες δράσης στις 12 και 15 Μαϊου, όπου θα διαδηλώσουμε στις πόλεις και τις περιοχές μας, οι διεθνικοί μας αγώνες θα συναντηθούν στην Φραγκφούρτη, τον ευρωπαϊκό κόμβο του διεθνούς καπιταλισμού από όπου πηγάζουν τα δεινά και η φτώχεια που η δικτατορία των αγορών επιφέρει για εκατομμύρια ανθρώπους.

Διαμαρτυρόμαστε για την καλπάζουσα φτωχοποίηση και την άρνηση των δημοκρατικών δικαιωμάτων στην Ευρωζώνη, σαν κομμάτι μιας παγκόσμιας συστημικής κρίσης.

Στην περιφέρεια της ΕΕ, βιώνουμε τις ακραίες συνέπειες των πολιτικών που επιβάλονται από τις κυβερνήσεις της Γερμανίας και της Γαλλίας και υλοποιούνται από τους εκπροσώπους του παγκόσμιου καπιταλισμού, την ΕΚΤ, το ΔΝΤ, την ΕΕ και τις διορισμένες τεχνοκρατικές κυβερνήσεις. Εκατομμύρια από εμάς έχουμε εξαθλιωθεί και οδηγηθεί σε δεινή οικονομική κατάσταση από τα προγράμματα λιτότητας και διαρθρωτικών αλλαγών, από την άρνηση των εργασιακών μας δικαιωμάτων και την διάλυση και ιδιωτικοποίηση των κοινωνικών υπηρεσιών, όπως η εκπαίδευση, η υγεία και η πρόνοια. Βιώνουμε την λεηλασία των ανθρώπινων και φυσικών πηγών από υποθετικά μόνο δημοκρατικούς θεσμούς και οργανισμούς!

Αυτές οι διαδικασίες είναι μόνο οι πιο ευδιάκριτες αποδείξεις της ελαστικοποίησης των συνθηκών εργασίας και ζωής σε όλη την Ευρώπη και πολύ παρά πέρα. Οι κοινωνικές μας αντιστάσεις, διασχίζοντας τα εσωτερικά σύνορα της ΕΕ, είναι η έκφραση της αγανάκτησης που δράει έξω από κάθε μορφή πολιτικής αντιπροσώπευσης. Καθώς η αντιπορσωπευτική δημοκρατία καταρρέει την προσπερνάμε, δημιουργώντας τις δικές μας δημοκρατικές πρακτικές μέσα στους καθημερινούς αγώνες ενάντια στην εκμετάλευση.

Βιώνουμε την παγκόσμια μετανάστευση σαν άλλο ένα σημάδι της άρνησης αυτού του διεθνούς συστήματος εκμετάλλευσης, των συνόρων και των βίαιων πολέμων. Ενός συστήματος που καταστρέφει την γη μας και τις πηγές ικανοποίησης των βασικών μας αναγκών. Βρισκόμαστε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, καθώς είμαστε αντιμέτωποι με μία κλιματική καταστροφή δημιουργημένη από τον ίδιο τον άνθρωπο!

Την ίδια στιγμή όμως, στην Ευρώπη και αλλού, βιώνουμε την εμφάνιση πολιτικών κινημάτων που αμφισβητούν την καθημερινή εκμετάλλευση ανθρώπων και γης, τον κοινωνικό κατακερματισμό, την ελλαστικοποίηση και τον ρατσισμό που θέλουν να μας διχάσουν και να μας κάνουν πιο αδύναμους. Δημιουργώντας δεσμούς ανάμεσα σε αυτά τα κινήματα και γινόμενοι οι ίδιοι ορατοί δείχνοντας την δύναμη μας, επιχειρούμε στην πράξη πραγματική δημοκρατία, τώρα!

Στην Φραγκφούρτη, έχουμε την ευκαιρία να καταστήσουμε αυτούς τους δεσμούς πραγματικούς και να ενδυναμώσουμε τους τοπικούς μας αγώνες σε διεθνικό επίπεδο. Θα μπλοκάρουμε ένα κομβικό κέντρο του διεθνούς καπιταλισμού, μαθαίνοντας από όσα είδαμε στο Όκλαντ και στο Occupy κίνημα των ΗΠΑ, που με την σειρά τους έμαθαν από τις εξεγέρσεις σε όλη την Βόρεια Αφρική και την Μέση Ανατολή, και από τους Αγανακτισμένους της Νότιας Ευρώπης. Ας ενώσουμε τα κινήματα μας ενισχύοντας την αλληλεγγύη για την συνέχιση του αγώνα! Ας μην χάσουμε αυτή την ευκαιρία να καθορίσουμε εμείς την ατζέντα για την επανανακάλυψη του κοινού μας μέλλοντος!

Στις 17 Μαϊου θα καταλάβουμε με τις σκηνές μας πάρκα και παλτείες στο κέντρο της πόλης για να δημιουργήσουμε χώρους συζητήσεων και ανταλλαγής εμπειριών. Στις 18 Μαϊου θα κατευθυνθούμε από διαφορετικά σημεία προς το χρηματιστικό κέντρο. Σκοπεύουμε για το ολικό μπλοκάρισμα των λειτουργιών της ΕΚΤ και όλων των άλλων σημαντικών χρηματιστικών οργανισμών στην Φραγκφούρτη. Στις 19 Μαϊου θα δείξουμε το μέγεθος μας με μία μαζική διαδήλωση, κάνοντας γνωστό ότι δεν θα αφήσουμε τις κοινωνίες μας να καταστραφούν από τους χρηματιστικούς οργανισμούς.

ΓΙΑ ΕΝΑ ΔΕΙΘΝΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΕΙ ΕΝΑ ΤΕΛΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΑΣΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΕΘΝΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ, ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, ΤΩΡΑ!

#BLOCKUPY FRANKFURT!

Μάιος 16 – Αφίξεις και δράσεις για την συνάντηση του προεδρείου της ΕΚΤ
Μάιος 17 – ΚΑΤΑΛΗΨΗ του χρηματιστηριακού κέντρου, συνελεύσεις, καλλιτεχνικές εκδηλώσεις
Μάιος 18 – ΜΠΛΟΚΑΡΙΣΜΑ της ΕΚΤ και μεγάλων τραπεζών
Μάιος 19 – ΜΑΖΙΚΗ διεθνής διαδήλωση

http://blockupy-frankfurt.org / http://17to19m.blogsport.eu

+ δημιουργήστε τοπικές και περιφερειακές ομάδες δράσης + διαδώστε τις δράσεις και μείνετε δικτυωμένοι + συμμετέχετε μαζικά

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *